Dagindeling

Naschoolse opvang3

Als de kinderen bij BSO Mammaloe komen, wordt er eerst gezamenlijk gegeten en gedronken aan de grote tafel. De groep wacht in principe tot alle groepsleden aanwezig zijn, dus ook de kinderen die iets later van school komen. Kinderen kunnen tijdens dit tafelmoment vertellen over wat hun bezighoudt en wat ze hebben meegemaakt. De behoefte om dit te doen kan per kind verschillen. Ieder kind krijgt in ieder geval de gelegenheid om iets te vertellen en iedereen luistert naar elkaar. Daarna wordt er opgeruimd en wordt er gekozen voor of een gezamenlijke activiteit of voor activiteiten in groepjes. BSO Mammaloe kent een vast aantal momenten voor eten en/of drinken.

  • aankomst bij Mammaloe na school
  • snackmoment rond half 5

Tijdens lange opvangdagen zowel ’s morgens als ’s middags een snackmoment en eenmaal uitgebreid eten.

BSO Mammaloe staat voor gezonde en verantwoorde voeding. Tijdens de broodmaaltijd is er de keuze uit een broodje met hartig beleg en met zoet beleg. Het beleg wordt afgewisseld waarbij wij de kinderen zoveel mogelijk stimuleren hartig beleg te nuttigen. Tijdens het snack moment is er in de meeste gevallen een rijstwafel, soepstengels of een koekje. De kinderen drinken thee, roosvice, melk of water.

Tijdens een verjaardag of een ander feestelijk moment is het toegestaan om te trakteren op wat lekkers. Op reguliere dagen wordt er geen snoep genuttigd op de BSO.

 

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com